Opening meimaand 2015

In de maand mei is er weer elke dag een heilige mis aan de Leenderkapel. De meimaand wordt op vrijdag 1 mei 2015 geopend tijdens een plechtige eucharistieviering met bisschop Frans Wiertz van Roermond.

 

Als oud-kapelaan van Schaesberg heeft de bisschop een warme band met de kapel van Leenhof. Net als voorgaande jaren heeft hij ook nu weer direct positief geantwoord op de uitnodiging om de meimaand te openen. Hulpbisschop Everard de Jong – eveneens een trouwe bezoeker van de Leenderkapel – zal dit jaar op Hemelvaartsdag 14 mei de heilige mis bij de kapel opdragen.

 

Dagelijkse vieringen
Gedurende de hele meimaand is er van maandag tot en met vrijdag om 19.00 uur een eucharistieviering aan de kapel. Op zaterdagochtend is de mis om 8.30 uur en op zon- en feestdagen ’s middags om 17.00 uur. Gelukkig zijn er heel wat priesters uit de regio bereid gevonden om bij toerbeurt een van de vieringen voor hun rekening te nemen.

 

Ook diverse koren, zangers en instrumentale groepen hebben hun medewerking toegezegd. Een kwartier voorafgaand aan elke mis wordt de rozenkrans gebeden. Op zondagmiddag is de kapel al vanaf 15.00 uur open voor mensen die een kaarsje willen aansteken of even bij Maria willen zitten.

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiële bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>