De Jong en Paul v. Loo komen

 
Op Hemelvaartsdag (14 mei) draagt hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond de mis op aan de Leenderkapel in Schaesberg. Tijdens de mis wordt de muziek verzorgd door dialectzanger Paul van Loo. De viering op Hemelvaartsdag begint om 17.00 uur. Vanaf 15.00 uur is de kapel al open voor mensen die even in stilte willen bidden of een kaarsje aansteken. 
 
Hulpbisschop De Jong is een vaste bezoeker van de kapel in Leenhof. Meestal komt hij naar de openings- of sluitingsviering, maar dat paste dit jaar niet in zijn agenda. Daarom is Hemelvaartsdag als feestdag uitgekozen. Diezelfde middag zal Paul van Loo met zijn dialectliedjes de viering feestelijk omlijsten. Ook hij is de laatste jaren een vaste gast in de meimaand aan de Leenderkapel. 
 
De hele meimaand is er elke werkdag om 19 u een mis aan de kapel in het Kapellerbos, op zaterdagen om 8.30 uur en op zon- en feestdagen om 15.00 uur. Diverse koren en muzikanten uit de regio zorgen tijdens de vieringen voor de muziek. Meer informatie over de kapel is de vinden op: www.leenderkapel.nl.

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiĆ«le bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>