Kroedwusj zegenen

Op zaterdag 15 augustus viert de rooms-katholieke kerk het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Dit is het belangrijkste Mariafeest van het hele jaar. Traditioneel wordt op deze dag ook de ‘Kroedwusj’ gezegend. In Schaesberg gebeurt dat bij de Leenderkapel in het Kapellerbos.
 
Op zaterdagmorgen 15 augustus is daar om 8.30 uur een plechtige eucharistieviering. Tijdens de mis wordt de opname van Maria in de hemel – officieel: de ontslaping van Maria – gevierd en tevens worden de kruidenboeketten gezegend. Volgens de traditie beschermen deze ‘Kroedwusj’ tegen diverse vormen van onheil, waaronder blikseminslag.
 
Vrijwilligers van de Leenderkapel zullen in de week voorafgaand aan 15 augustus in de regio kruiden gaan plukken om de boeketten te maken, maar wie wil mag ook een eigen ‘kroedwusj’ van thuis meenemen. Overigens is er tot en met 29 augustus elke zaterdagmorgen om 8.30 uur een h. mis bij de Leenderkapel. Iedereen is daarbij van harte welkom.
 
Volg ons ook op www.facebook.com/leenderkapelletje.

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiële bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>