Video's

Wendy Kokkelkoren zingt 't Limburgs Kapelke

Tijdens de openingsvering op zondag 1 mei 2016 zongt Wendy Kokkelkoren het bekende lied 't Limburgs Kapelke.

 

Wiel Miseré over Leenderkapel bij L1-serie 

In juni en juli 2014 zond de regionale omroep L1 een 9-delige serie uit over Kruisen en Kapellen in Limburg. In aflevering 1 mocht Wiel Miseré iets vertellen over de Leenderkapel.

 

 

Interview 'rector' Drees Custers

Van 1965 tot aan zijn overlijden in 1996 was paster Drees Custers rector en later pastoor van de parochie Leenhof. Dit betekent dat hij ook verantwoordelijk was voor de Leenderkapel. In de harten van veel mensen leeft de beminnelijke Custers voort als de laatste 'rector' van Leenhof. Jo Dautzenberg van Mediaprofile hield in 1995 een interview met hem ten behoeve van het Ouderenjournaal van de lokale Omroep Landgraaf.

 

 

Restauratie kapel in 1995  

Uitgebreide reportage van de restauratie van de Leenderkapel in Schaesberg (Landgraaf) van augustus t/m begin oktober 1995. De film toont beelden van de vervallen staat en de laatste mis (12 augustus 1995), van de werkzaamheden aan de buiten- en binnenzijde en eindigt met de inzegening op 15 oktober 1995. De opnames zijn gemaakt door Chris Verbunt en Riet Nederpel.
 

p>  

 

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiële bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>