Bedevaart Rolduc

De priesterstudenten van het Grootseminarie Rolduc hebben dinsdag 10 mei hun voetbbedevaart naar de kapel van Leenhof gehouden. De bedevaart is een oude traditie uit de 19e eeuw. Op de website rolduc.nl valt onderstaand verslag van de bedevaart te lezen.

"De maand mei begon met een aantal zomerse dagen. Het lag daarom voor de hand om niet te lang te wachten met de jaarlijkse bedevaart naar het kapelletje van Leenhof (Landgraaf). Op dinsdag 10 mei zagen we de kans schoon en vertrokken we in alle vroegte op weg naar Onze Lieve Vrouw van de Berg Karmel.

Kort voor het afgesproken tijdstip, 5.05 uur, stond iedereen gereed bij de toegangspoort van Rolduc, om daar te beginnen met de rozenkrans. Zo liepen we vervolgens over de bekende paden van wegkruis naar wegkruis, om dan om 7.30 uur in het Leenhofkapelletje de H. Mis te vieren. De spirituaal preekte.

Een van de seminaristen liep een kleine blessure op en moest met de bezemwagen mee. Een van de vrijwilligers, die ook voor het vervoer van ons ontbijt zorgde, bracht hem met de auto naar het kapelletje voor de heilige Mis. Hier hebben we de opdracht aan het onbevlekt hart van Maria gebeden en ook heel in het bijzonder gebeden voor de zielenrust van mgr. Van Calster en nog een andere overledene met wie het seminarie zich verbonden weet.

Traditioneel vindt de bedevaart altijd plaats op een mooie dag in mei. Toch viel er op deze dag af en toe een druppel regen, maar dat mocht de stemming op deze mooie bedevaartstag toch niet drukken. Zelfs waren er weer een aantal studenten die met de rector en de spirituaal naar Rolduc terugliepen.

De rest van de dag is volgens de traditie collegevrij. Moge Onze Lieve Vrouw van de berg Karmel ons seminarie met haar voorspraak nabij zijn!

Meer weten over de achtergronden van de bedevaart van Rolduc naar Leenhof >>>

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiĆ«le bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>