Lichtprocessie naar kapel

 
Het bedevaartseizoen aan de Leenderkapel in Schaesberg wordt op zaterdag 3 september afgesloten met de jaarlijkse lichtprocessie. Die avond is er om 19.00 uur een eucharistieviering in de kerk van de H.-Familieparochie aan de Veldstraat in Schaesberg. Aansluitend vertrekt de lichtprocessie naar de Leenderkapel, waar een korte afsluitende gebedsdienst plaatsvindt. Kaarsen voor de processie worden bij de kerk uitgereikt.   
 
Het bedevaartseizoen aan de bijna 400 jaar oude kapel loopt elk jaar van 1 mei tot en met begin september. Ook dit jaar hebben weer enkele duizenden mensen de openluchtvieringen bij de kapel bijgewoond. De vieringen zijn mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de medewerking van enkele tientallen priesters uit de regio. Het bestuur van de Stichting Leenderkapelletje is iedereen zeer erkentelijk voor deze medewerking.
 
Na 3 september gaat de kapel weer dicht tot volgend jaar 1 mei. In de tussentijd is de kapel wel virtueel te bezoeken op deze site of via Facebook: www.facebook.com/leenderkapelletje.   
 

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiĆ«le bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>