Fotoreportage opening meimaand 2017

Bijna 400 mensen hebben maandag 1 mei deelgenomen aan de opening van het bedevaartseizoen aan de Leenderkapel. Vanuit de hele regio waren pelgrims naar Leenhof gekomen. De plechtige eucharistieviering werd opgedragen voor bisschop Frans Wiertz van Roermond - die sinds 1993 bijna elk jaar van de partij was - en pastoor Freek Jongen van Schaesberg. Zij werden daarbij geassisteerd door enkele oud-mijnwerkers, die in 'koempeltenue' de rol van acoliet vervulden.

 

De muziek tijdens de openingsviering werd verzorgd door soliste Weny Kokkelkoren en het gemengd kerkelijk zangkoor Sint Caecilia van Nieuwenhagen, dat dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert. In zijn preek ging de bisschop in op de rol van Maria als moeder van alle mensen. "Een moeder is gemaakt van kinderen. Maria is onze hemelse moeder en wij mogen haar kinderen zijn," alduis de bisschop. Het was de laatste keer dat bisschop Wiertz de meimaand bij de Leenderkapel opende, omdat hij aan het einde van dit jaar met emeritaat gaat. 

 

Lees de volledige preek van de bisschop >>>

 

Bijgaand enkele sfeerbeelden van de openingsviering.

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiĆ«le bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>