Lichtprocessie op 2 september

 
Op zaterdag 2 september 2017 vindt in Schaesberg de jaarlijkse lichtprocessie naar de Leenderkapel plaats. Dit is tevens de afsluiting van het bedevaartseizoen bij de bijna 400-jaar oude kapel.  
 
Het seizoen begint elk jaar op 1 mei en wordt afgesloten op de eerste zaterdag van september. Om 19.00 uur is er een eucharistieviering in de HH. Petrus & Pauluskerk in Schaesberg. Deze wordt muzikaal begeleid door het gemengd kerkelijk zangkoor Sint Caecilia. Aansluitend aan de mis trekt de processie naar het kapelletje in het Kapellerbos. Kaarsen en flambouwen worden aan het begin van de processie uitgereikt. Bij de kapel vindt een kort gebedsmoment plaats. 
 
Daarna gaat de Leenderkapel weer voor meer dan een half jaar op slot. Dit seizoen hebben bijna vierduizend pelgrims de eeuwenoude kapel bezocht. De stichting Leenderkapelletje dankt iedereen die de vieringen bij de kapel mogelijk heeft gemaakt.

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiĆ«le bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>