Opening meimaand doro Mgr. De Jong

Opening meimaand aan Leenderkapel met hulpbisschop De Jong

 

Hulpbisschop Everard de Jong komt op dinsdag 1 mei naar Leenhof voor de traditionele opening van de meimaand aan de Leenderkapel. Vanaf die dag zijn er de hele maand weer vieringen bij de kapel.

De openingsviering is steevast op de eerste dag van mei en wordt altijd zeer drukbezocht. Ook nu weer is iedereen van harte welkom bij de Mariakapel, die al bijna 400 jaar in het Kapellerbos in Schaesberg staat. Hulpbisschop De Jong is geen onbekende bij de Leenderkapel. Al vele jaren komt hij in de meimaand een keer naar Leenhof om de mis in de kapel op te dragen.  

De muziek bij de openingsviering wordt dit jaar verzorgd door de dialectzanger Paul van Loo. Hij heeft een geheel eigen stijl van muziek maken. De afgelopen jaren heeft hij zijn liedjes al vaker bij de Leendekapel laten horen. De openingsmis op dinsdag 1 mei begint ’s avonds om 19.00 uur. Vanaf 18.45 uur wordt de rozenkrans gebeden.

Nuntius Van Megen 

Zoals bekend heeft het bisdom Roermond op dit moment geen bisschop. De tijdelijke vervanger van de bisschop is diocesaan administrator Mgr. Hub Schnackers. Hij zal op 1e Pinksterdag de mis opdragen bij de Leenderkapel. De sluitingsviering op 31 mei wordt geleid door aartsbisschop Bert van Megen, nu pauselijk nuntius in Soedan en Eritrea en in het verleden enkele jaren kapelaan in de Petrus- en Paulusparochie in Landgraaf.

Elke dag een mis

Gedurende de hele maand mei is er elke dag een eucharistieviering bij de Leenderkapel. Op weekdagen is de mis steeds om 19.00 uur, op zaterdagmorgen om 8.30 uur en op zon- en feestdagen om 17.00 uur. Een kwartier vóór elke mis wordt de rozenkrans gebeden. Op zondagen is de kapel al vanaf 15.00 uur open om een kaarsje op te steken of even binnen te bidden.

De Leenderkapel kent ook een groep vrienden die de kapel financieel mee ondersteunen. ‘Vriend’ worden kan door een vrijwillige bijdrage naar eigen inzicht over te maken. De vrienden ontvangen regelmatig informatie over de activiteiten bij de kapel. Aanmelden voor de ‘Vrienden van de Leenderkapel’ kan door een bericht te sturen naar het e-mailadres info@leenderkapel.nl of door in de meimaand bij de kapel om een inschrijfformulier te vragen. 

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiële bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>