Sluiting meimaand met aartsbisschop Bert van Megen

Op donderdag 31 mei - de laatste dag van de meimaand - vindt bij de Leenderkapel in Landgraaf de traditionele ‘sluiting van de Mariamaand’ plaats. Dit gebeurt tijdens een eucharistieviering, waarin deze keer aartsbisschop mgr. Bert van Megen hoofdcelebrant is. 
 
Mgr. Van Megen (56) komt oorspronkelijk uit Eygelshoven. In de jaren negentig van de vorige eeuw was hij enkele jaren kapelaan in Landgraaf. Daarna volgde hij in Rome de diplomatieke opleiding van het Vaticaan. Vervolgens werkte hij als kerkelijk diplomaat in diverse landen. Op dit moment is Mgr. Van Megen pauselijk nuntius - ambassadeur - in Soedan en Eritrea in Afrika. In 2014 werd hij in de kathedraal in Roermond tot bisschop gewijd. 
 
De ‘sluiting van de meimaand’ begint op donderdag 31 mei om 19.00 uur bij de Leenderkapel in het Kapellerbos in Schaesberg. De muziek tijdens de mis wordt verzorgd door het Gemengd kerkelijk zangkoor Sint Caecilia van Schaesberg.

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiële bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>