Bisschop Harrie Smeets opent eerste keer meimaand aan de Leenderkapel

 
Voor de eerste keer in zijn nieuwe rol als bisschop komt mgr. Harrie Smeets op woensdag 1 mei naar de Leenderkapel in Leenhof. De bisschop is dan hoofdcelebrant bij de jaarlijkse ‘opening van de meimaand’. Mgr. Smeets zet daarmee de traditie van zijn voorganger bisschop Frans Wiertz voort om in de meimaand naar opening- of sluitingsviering te komen. 

 

Voor Mgr. Smeets is de Leenderkapel niet helemaal nieuw. In zijn tijd als seminarist is hij wel eens bij de kapel geweest, met de jaarlijkse voetbedevaart vanaf Rolduc. Maar daarna was hij als priester vooral actief in Weert, Maastricht en Venray. Het is dit jaar dus voor het eerst in vele jaren dat hij weer de Leenderkapel bezoekt. De openingsmis op woensdag 1 mei begint ’s avonds om 19.00 uur. Zoals altijd wordt vanaf 18.45 uur de rozenkrans gebeden. 

 

Muziek

De muziek tijdens de openingsviering wordt als vanouds verzorgd door soliste Wendy Kokkelkoren, begeleid door toetsenist Falco Borsboom. De Stichting Leenderkapelletje is er blij dat zij in hun drukke muzikale agenda’s toch tijd vrij kunnen maken om naar Leenhof te komen. Gedurende de meimaand komen er meer koren uit de regio bij de kapel zingen. De sluitingsviering op 31 mei wordt verzorgd door hulpbisschop Everard de Jong. 

 

De hele meimaand is er elke dag een eucharistieviering bij de Leendekapel. Op weekdagen is deze steeds om19.00 uur. Op zaterdagen om 8.30 uur en op zon- en feestdagen om 17.00 uur. Bovendien is de kapel zondagmiddag al vanaf 15.00 uur open voor mensen die even rustig een kaarsje willen opsteken of in de kapel willen bidden.

Word vriend van de Leenderkapel

 

De instandhouding van de Leenderkapel is alleen mogelijk dankzij de financiële bijdragen van zeer veel Vrienden van de kapel. Vriende worden kan al vanaf vijf euro per jaar. Lees verder >>>